Selvom forkølelse og influenza sjældent er livstruende, så går der mange arbejdsdage tabt, og mange aftale må aflyses, på grund af næser der løber, ondt i halsen og forkølelse. Hvert år er omkring 70 procent af befolkningen ramt af forkølelse, 29 procent af influenze, og 57 procent har ondt i halsen, og 46 procent har en næse der løber. Det er ret omfattende, og nedsætter livskvaliteten i de perioder det står på.

Kroppens immunsystem er afhængig af mange faktorer, hvor man f.eks ikke skal indtager for meget sukker, få nok søvn, og generelt spise en sund kost, der indeholder en varieret mængde af  vitaminer, og  mineraler. Der er dog perioder, hvor ens immun system behøver en hjælpende hånd, specielt i perioden med en lang mørk og kold vinter.

Mange medicinske produkter er meget effektive, og kan klare symptomerne på en forkølelse meget hurtigt, men behandlere med en holistisk tilgang, vil anbefale en mere naturlig måde at behandle infektioner på, hvor det mere er kroppen der heler den selv. Faktisk er en løbende næse naturens måde at forklare en virus og bakterier, og derfor en god måde at tillade det. Man kan dog vælge at tage nogle naturlige ting til at styrke kroppens immunsystem, såsom:

  1. Tilføj mere fuldkorn og grøntsager til kosten
  2. Reducér indtaget af sukker og alkohol
  3. Øg indtaget af anti-stress næringsstoffer, som f.eks. kosttilskud med stærke B-vitaminerVitamin C og Magnesium
  4. Drik rigelige mængder af rent vand hver dag
  5. Øg indtaget af carotenoider, plus Zink og Vitamin C
  6. Indtag immun styrkende mad, f.eks. hyldebær (frugt), og Beta Glucans(grød) eller kosttilskud med høje doser ekstrakt
  7. Vask dine hænder ofte med varm vand og sæbe