Tilbage til rødderne – lær ginseng at kende

Koreansk ginseng er et østligt naturmiddel, der er blevet anvendt i flere tusinde år. De aktive stoffer i produktet udvindes fra plantens rod, hvorfor ginseng ofte omtales som ’roden til alt godt’. Ginseng hører under den botaniske hovedgruppe Panax, der på græsk betyder ’helbreder alt’.

 

Hvad er ginseng?

Ginseng er en rodplante, som typisk vokser i de fugtige områder i de østasiatiske bjergskove. Fra plantens rødder udvindes såkaldte sapioner, der er organiske forbindelser af sukkerarter og andre molekyler. Det er kendetegnende for dette naturmiddel, at der er langt fra fremvækst til udvinding, da planten skal vokse i flere år før den er klar til at blive høstet.

 

Hvad er ginseng godt for?

Overordnet set kan fordelene ved indtagelse af koreansk ginseng være mange. Ofte beskrives planten som naturens opkvikker. Ginsengs bidrage til bedre velvære og energi.

Ginsengs virkning siges at være både fysiologisk og psykologisk, hvilket dog ikke kan adskilles fuldstændigt når man skal svare på: hvad er ginseng godt for?

Ginseng hævdes at kunne forbedre koncentrationsevnen og mindske uro. Om end de videnskabelige resultater på området endnu ikke er endegyldige tyder mange studier på, at ginsengs virkning, overordnet set, er en naturlig vej til at fremme den menneskelige vitalitet.

 

Hvad er forskellen på koreansk ginseng og de andre typer?

Det er vigtig at bemærke, at der findes flere forskellige slags ginseng. Overordnet set kan de kategoriseres som hvid og rød ginseng. Den røde, koreanske ginseng fremhæves ofte som den kraftigste afart af planten. En anden opdeling mellem de forskellige planter er geografisk og er således en skelnen mellem koreansk, kinesisk, amerikansk og sibirisk ginseng. Det særlige ved den koreanske ginseng er måden den forarbejdes på. I dette tilfælde dampes roden og tørres efterfølgende. Koreansk ginseng kan indtages som kapsler, dråber og te.

 

Køb ginseng fra Solgar

Hos Solgar kan du købe både Sibirisk Ginseng  og Koreansk Ginseng. Rød ginseng fra Solgar er lavet af vegetabilsk pulver fra roden af den koreanske planterod. Begge produkter kommer i kapselform. Den anbefalede dosis er 1-3 vegetabilske kapsler pr. dag for at opnå, at ginsengs effekt er optimal.

Alle Solgars produkter lever op til de højeste krav indenfor vores industri. Vi anvender kun naturlige ingredienser og med løbende produktudvikling siden 1947 er Solgar den perfekte vej til opnå og vedligeholde kroppens naturlige balance.

Køb Koreansk Ginseng i kapselform fra Solgar. Et glas koreansk ginseng indeholder 50 kapsler. Køb Siberian Ginseng kosttilskud her (bedre kendt som russisk rod).

Kilder:
Verywellhealth.com,“The Health Benefits of Korean Ginseng”, 2020.
Hjerteforeningen.dk, ”Ginseng”, 2020.

 

Du vil måske også synes godt om vores Baldrian rod. Læs mere om baldrian.